GDPR är en ny EU-förordning som började gälla 25 maj 2018. GDPR ersätter den svenska Personuppgiftslagen.

Denna policy beskriver hur Fyra Grabbar AB (klockrummet.se) använder och sparar dina personuppgifter. Denna policy gäller t.ex när du handlar hos oss på klockrummet.se, kontaktar vår kundtjänst, besöker våra webbplatser, registrerar dig för vårt nyhetsbrev eller skapar ett konto hos klockrummet.se.

Ansvar:

Fyra Grabbar AB är ansvariga att dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varför behandlar vi dina personuppgifter:

Vi behöver dina uppgifter för att kunna fullfölja vår del av ett köpavtal för att bland annat kunna behandla och leverera ditt köp när du handlat hos oss, skicka ut ett nyhetsbrev till dig och kunna hjälpa dig via vår kundtjänst.

Vilka uppgifter behandlar och sparar vi:

Vi behandlar och sparar din e-post, ditt namn, leveransadress, telefonnummer, IP-adress och information om användning av webbplatsen via ”cookies”.

För att kunna behandla t.ex. ditt köp överlämnar vi dina uppgifter till våra samarbetspartner som är t.ex. Klarna och Postnord. När du besöker vår hemsida sparar vi uppgifter om din aktivitet på vår hemsida, du kan läsa mer om cookies och vad vi använder dom till längre ner på sidan.

Fyra Grabbar AB får aldrig tillgång till dina bank/kortuppgifter eller ditt personnummer utan dessa uppgifter (om du anger dom vid köp) lagras tryggt och säkert hos Klarna AB.

Hantering av Personuppgifter:

Vid ett köp av oss måste vi kunna hantera vissa av dina uppgifter för att kunna fullfölja vår del av köpeavtalet, uppgifterna vi hanterar är: Namn, leveransadress, telefonnummer, orderinformation, betalinformation. Vi lagrar orderhistorik i 36 månader.

Vid utskick av Nyhetsbrev använder vi oss enbart av din e-postadress. Nyhetsbrev skickas endast ut efter ditt samtycke vid tex ett köp eller registrering på sidan. Dess uppgifter lagras tills du själv väljer att avsluta utskicket. Det gör du via en länk i nyhetsbrevet eller via vår kundtjänst.

Vi analyserar inte dina personuppgifter i marknadsföringssyfte.

Hur skyddar vi dina uppgifter:

Hos oss kan du känna dig trygg att lämna dina uppgifter. Internt har endast behörig personal tillgång till dina uppgifter och dom används endast när ett avtal ska fullföljas som t.ex. leverans av en order. För att få tillgång till dina uppgifter krävs inloggning med användare och lösenord vilket gör att vi kan se vem som behandlat just dina uppgifter.

Fysiska papper så som följesedel med personuppgifter skickas alltid med leveransen och kopior sparas inte fysiskt.

Vi har valt att ha vår databas där bland annat dina personuppgifter lagras hos hostingföretaget ODERLAND webbhotell AB. Oderland är en trygg lösning som har SSL-krypterat dina uppgifter, vilket garanterar att alla dina uppgifter förblir säkra och trygga. Vi är alltid personuppgiftsansvariga och Oderland är personuppgiftsbiträde.

Vi har även vår mail hos Oderland vilket gör att det som skrivs är SSL-krypterat.

Alla våra partner följer aktuella lagar när det gäller skydd och säkerhet för behandling av personuppgifter.

Lämnar vi ut dina uppgifter till någon annan?

Vi lämnar enbart ut dina uppgifter för att kunna fullfölja vår del av ett avtal och då enbart nödvändiga uppgifter och enbart till våra partners som t. ex Postnord och Klarna. Vi ger aldrig ut dina uppgifter till någon i marknadsföringssyfte.

Dina rättigheter:

Du kan när som helst kontakta oss för att få information (registerutdrag/kopia) om vilka uppgifter vi har lagrat om dig, vart vi fått dom ifrån, när vi fick dom samt hur vi använder dom.

Du har rätt att när som helst kontakta oss för ändring av personuppgifter, vi ersätter då dom omgående och dina gamla uppgifter tas bort.

Du har rätt att när som helst be att få dina uppgifter helt raderade eller begränsa hur vi får behandla dina uppgifter.

Vid vissa lagkrav måste vi fortfarande behandla dina uppgifter som t. ex. bokföringslagen och/eller andra lagar.

När det gäller vår behandling av dina personuppgifter (e-post) vid marknadsföring som t. ex. nyhetsbrev till dig har du alltid rätt att avsluta detta genom att kontakta vår kundtjänst info@klockrummet.se. Du kan också avregistrera dig via en länk som finns i alla utskick. Denna avregistrering gäller enbart för marknadsföringsdelen.

Information om cookies:

Webbplatsen använder sig av cookies och enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med cookies få information vad det används till. En cookie är en textfil med information som lagras på din dator. Vårt butikssystem kräver att dessa filer lagras för att fungera korrekt. Vi använder oss av cookies för att komma ihåg att du är inloggad, vilka inställningar du valt, vilken varukorg som tillhör dig samt marknadsföring. Informationen om hur du använder vår sida är inte kopplad till dina personuppgifter och dessa lagras inte tillsammans.

Ändringar i vår integritetspolicy:

Vi följer alltid aktuell lagstiftning och vid ändring av dess innehåll förbehåller vi oss rätten att ändra i vår policy.

 

Har du frågor om dina personuppgifter, GDPR eller något annat tveka inte att höra av dig direkt till oss så hjälper vi dig. Du når oss direkt info@klockrummet.se

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.