✅ Prisvärda klockor ✅ Frakt 49kr ✅ Fri frakt över 499kr ✅ 1-2 leveranstid vardagar

Ställa in tid och datum på klockan

Hur ställer man in tiden på sin klocka är inte helt självklart hur det fungerar på alla klockor, generellt fungerar det på följande vis att ställa in klockan på vanliga klockmodeller.

Framförallt är det bäst att kolla i din klockas medföljande manual för exakta instruktioner, eftersom stegen kan variera beroende på klockmärket och modellen av din klocka. Dessutom kan vissa klockor ha ytterligare funktioner eller komplikationer (t.ex. kronograf, larm) som kräver specifika procedurer för inställning. Om du inte har manualen kan du ofta hitta den online genom att söka efter din klockas modellnummer.

Analog Klocka:

 1. Hitta Kronan: Kronan är den lilla knoppen på sidan av klockan, vanligtvis vid 3:00-positionen.
 2. Dra Ut Kronan: Dra försiktigt ut kronan till dess yttersta position. Detta gör att du kan justera visarna på urtavlan och tiden.
 3. Vrid På Kronan: Vrid kronan medurs för att flytta tim- och minutvisarna till önskad tid. Se till att notera om det är AM eller PM.
 4. Sätt Datum (om tillämpligt): Om din klocka har en datumfunktion kan du vanligtvis ställa in den genom att dra ut kronan till en mellanposition och vrida den moturs.
 5. Tryck In Kronan: När du har ställt in tiden och datumet (om tillämpligt), tryck in kronan till dess ursprungliga position. Detta hjälper till att skydda klockan och hålla den igång korrekt.

Digital Klocka:

 1. Hitta Lägeknappen: Digitala klockor har vanligtvis knappar märkta med funktioner som “Läge”, “Inställning”, “Justera” och “Start/Stopp.” Hitta lägeknappen, som ofta sitter på den nedre vänstra sidan av klockan.
 2. Gå In I Tidinställningsläge: Tryck och håll in lägeknappen tills du går in i tidinställningsläget. På vissa klockor kan du behöva bläddra igenom olika lägen för att komma till tidinställningsfunktionen.
 3. Justera Timmar och Minuter: När du är i tidinställningsläget kan du vanligtvis använda andra knappar (ofta märkta “Inställning” eller “Justera”) för att öka eller minska timmar och minuter. Följ klockans instruktioner för att göra justeringarna.
 4. Sätt Datum (om tillämpligt): Om din digitala klocka visar datumet kan du vanligtvis ställa in det med liknande knappar medan du är i tidinställningsläget.
 5. Avsluta Tidinställningsläget: Efter att du har ställt in tiden och datumet, tryck på lägeknappen igen eller följ klockans instruktioner för att avsluta tidinställningsläget.
 6. Starta Om Klockan: Vissa digitala klockor kan kräva att du startar om dem efter att du har ställt in tiden. Kolla klockans manual för eventuella specifika instruktioner.
Uppdaterar…
 • Inga produkter i varukorgen.